Denne side er under udarbejdelse 🛠 …

Filharmonisk Kor Fyn har et netværk af dygtige og vigtige samarbejdspartnere, som koret kan sparre og udøve musik med. Det er en glæde og et privilegie at være en del af et spændende og kompetent netværk, som vi løbende får mulighed for at udbygge.

I det følgende nævnes vores samarbejdspartnere i alfabetisk rækkefølge:

𝄆 Aftenskolen 1748 (klik her)
Filharmonisk Kor Fyn er en selvstændig forening, og vi har valgt at lægge os ind under 1748 for på den måde være under samme hat som en masse andre amatørkor og ensembler i Odense. 1748 tilbyder en bred vifte af musikundervisning samt et mangfoldigt musikmiljø, som vi er glade for at være en del af.

𝄆 Ansgars Kirke, Odense (klik her)
Filharmonisk Kor Fyn optrådte første gang den 12. april 2023 i Ansgars Kirke med (post)påskekoncerten ’Liv & Død’ i samarbejde med ensemblet Via Artis Konsort. Det var en skøn oplevelse at synge i det smukke kirkerum, som løftede musikken og korets klang, ikke mindst ved a cappella satserne. 

Samarbejdet med Ansgars Kirke og kirkens organist Tina Christiansen var fra første færd givende og inspirerende.

Ansgars Kirke lægger rum til en mangfoldighed af klassiske koncerter hvert år, lige fra solistkoncerter til koncerter med større ensembler, både instrumentalt og vokalt. I kraft heraf er kirken en vigtig brik og medspiller i Odenses musik- og kulturliv, såvel for de musikere, som kirkens imødekommenhed giver mulighed for at optræde, som for det publikum, der beriges gennem de mange og varierede musikalske tilbud.

I Filharmonisk Kor Fyn ser vi frem til at optræde i Ansgars Kirke igen, når lejligheden byder sig. 

Kirken er i gang med en indsamling til et nyt flygel, som man kan støtte. Klik her for flere oplysninger.

𝄆 Fredens Kirke, Odense

Fredens Kirke på Skibhusvej lægger lokale til korets ugentlige aftenprøver i Sognehuset. Vi er utrolig taknemmelige for gæstfriheden og samarbejdet med organist Claus Wilson og andre ansatte i kirken.

𝄆 Faaborg Kirke
Korets første koncert i Faaborg Kirke – Helligaandskirken – var (post)påskekoncerten “Liv & Død” april 2023.
Vi nød godt at kirkens store gæstfrihed og publikumstilslutningen og ser frem til at synge for koncertgæsterne igen.

𝄆 Foreningen Cantabile (klik her)
Filharmonisk Kor Fyn opfører i samarbejde med foreningen Cantabile, v/sopran Maria Johannsen, Joseph Haydns “Skabelsen” efteråret 2023 (se mere under Kommende koncerter).
Cantabile arrangerer mange kammerkoncerter i det Syd- og Sønderjyske samt i det dansk-tyske grænseland.
Maria Johannsen, der selv er sopran og tegner foreningen, er en ildsjæl og brænder for at få musikken til at leve, ikke mindst i det “grænseløse” samarbejde.

𝄆 Kirkekoncerter i Odense (klik her)
v/ violinist Jan Erik Schousboe
Kirkekoncerter i Odense arrangerede den allerførste koncert, som Filharmonisk Kor Fyn medvirkede ved som nystartet, selvstændigt kor i 2021.
Når Filharmonisk Kor Fyn opfører større korværker med orkester, er det oftest i samarbejde med Kirkekoncerter i Odense som værdifuld medspiller.

𝄆 Odense Symfoniorkester (tryk her)
Filharmonisk Kor Fyn var indtil foråret 2021 – dengang som Filharmonisk Kor – fast koncertkor under Odense Symfoniorkester i mere end 30 år. Sammen med OS opførte koret bl.a. de store symfoniske korværker med fremtrædende dirigenter fra ind- og udland.
Orkester og kor har stadig en konstruktiv dialog og planer om fremtidige koncerter sammen.

𝄆 Sankt Hans Kirke, Odense

Den smukke Sankt Hans Kirke i Odense lægger kirkerum til en mangfoldighed af storslåede koncerter med forskellige kor, solister og ensembler, både professionelle og amatører.
Filharmonisk Kor Fyn er glade for at at få mulighed for at optræde i kirken og for det frugtbare samarbejde med kirken og organist Susanne Krogh Thesbjerg.

𝄆 Via Artis Konsort

Via Artis Konsort og Filharmonisk Kor Fyn mødtes på tværs af genrer og kulturer og opførte to påskekoncerter sammen påsken 2023. 

Er nyt, spændende og eksperimenterende samarbejde.  

Som ensemblet skrev i deres Facebook-opslag: Seks fjollede musikere fra Via Artis Konsort spiller koncert sammen med det tjekkede Filharmonisk Kor Fyn 😉. 

Med Christina Holm – mezzosopran

Don Lars Hedelius-Strikkertsen – guitarer

Thora Kidon Jæger – Kontrabas

Tine Maj Kofoed Antonsen – klarinet

Oskar Hjorth – slagtøj og vibrafon

Poul Udbye Pock-Steen – cembalo og organetto

Via Artis Konsort